Tavuk

Yeşilova Holding'den Dev Yatırım

Yeşilova Holding iştiraklerinden Cansan Alüminyum’un yeni üretim hattı İhsan Pres, gerçekleştirilen törenle faaliyete başladı. Açılış töreninde konuşan Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, “Cansan Alüminyum, 32 yıldır hız kesmeden Grubumuza güç vermeye devam ediyor” dedi.

Yeşilova Holding şirketlerinden Cansan Alüminyum’un yeni üretim hattı İhsan Pres’in açılışı; Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, Yönetim Kurulu üyeleri Nezihe ve Yasemin Yeşilova ile Cansan Alüminyum ve Grup şirketlerinin üst düzey yöneticileri ve çalışanlar ile çok sayıda davetlinin katıldığı bir törenle gerçekleşti. Törende, şirketin dünya pazarları için üretim yapacak ve kapasitesini önemli oranda yükseltecek yeni yatırımı İhsan Pres’in ilk üretimi de banttan indirildi.

Ali İhsan Yeşilova: Cansan Alüminyum, benim için bir hayalin gerçekleşmesidir

Yeşilova markasının yarım asır önce başlayan yolculuğunda, Cansan Alüminyum şirketinin çok önemli bir yeri olduğunu belirten Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, törende yaptığı konuşmada, “Yeşilova Grubu olarak çok çalışarak, bütün zorluklara göğüs gererek, yatırım yapmak, üretmek, istihdam sağlamak için yarım asırdır çok değerli bir yolculuğu sürdürüyoruz. Bu yolculuğumuzda da Cansan Alüminyum’un çok önemli bir yeri var. Cansan Alüminyum, 32 yıldır hız kesmeden Grubumuza güç vermeye devam ediyor. Amiral gemimiz oldu, Grubumuzu sürükleyen firma oldu ve bugünlere geldik. Ama bu şirketin benim için çok ayrı bir yanı daha var, o da Cansan, benim için bir hayalin gerçekleşmesiydi. Bu hayalim, ilk defa Türkiye’ye Avrupa’da üretilen son derece teknolojik bir makine getirmekti. Bunu da Cansan ile başarmış olmanın gururunu her zaman taşıyorum.” dedi.

Bu yatırımın hayata geçmesinde emekleri olan herkese teşekkür eden Yeşilova, şunları söyledi: “Bugün Cansan Alüminyum’un hikayesinin bir sonraki bölümünü, yeni üretim hattı İhsan Pres’in açılışını kutlamak için buradayız. Yeşilova Holding olarak bugünümüzü ve geleceğimizi inşa ederken, hedef ve ilkelerimizden ayrılmadan, kültürümüze sımsıkı sarılarak yeni yatırımlar yapmaya, ülkemiz için katma değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Yalçın Yeşilova: 30 yıl önce kurduğum hayal bugün gerçek oldu

Grup İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, çok küçük yaşlardan itibaren İhsan Pres’in kuruluşunu hep hayal ettiğini belirterek, “Cansan şirketimiz bünyesinde kurulan ilk makinelere daha çok küçük yaşlardayken benim ve kardeşimin isimlerinin verilmesi, bizim için çok değerliydi. Fakat bu benim için çok büyük bir hayalin de başlangıcıydı. Büyüdüğümde ben de en büyük presi babamın ismiyle kuracağım dedim hep. Bu hayali kurduğumda 6 yaşındaydım. 30 yıl sonra hayatımın en büyük hayali bu törenle gerçek oluyor. Bugün benim için işte öylesine büyük bir gün. Bu fabrikaya, bu yatırımla her zaman sahip çıkacağız. Bugüne kadar bizleri, Yeşilova çalışanlarını hep desteklediği için Sayın Ali İhsan Yeşilova’ya çok teşekkür ediyorum.

Yasemin Yeşilova: Bu yatırım, koyduğumuz stratejik hedeflerin bir sonucudur

Yeşilova Holding Yönetim Kurulu Üyesi Yasemin Yeşilova da törendeki konuşmasında şunları söyledi: “Bundan 25 yıl önce Ovaakça’da ilk presimiz olan Yasemin presin açılışını, bugünkünden çok daha küçük bir ekiple yapmıştık. Cansan’ın kuruluş yıllarıydı ve yeni hatta benim ismim verilmişti. Bunun ne kadar büyük bir değer olduğunu anlamam uzun yıllarımı aldı. Ardından sırasıyla diğer pres hatlarımız devreye girdi ve bugün buradayız. İhsan Pres’in açılış töreninde. Küçük yaşlarda nedenlerini anlamakta zorlandığım törenlerin önem ve değerini şu an çok iyi biliyorum. Bugünlere gelmemizde bu köklü kültürümüzün payı oldukça büyük. Koyduğumuz stratejik hedefler doğrultusunda sistematik bir şekilde çalışarak, geldiğimiz nokta bizleri yeni bir pres yatırımına götürdü. Dünyanın hızlı gelişim ve değişimini takip ederek, aynı sistematik çalışma disiplini içerisinde faaliyetlerimize devam edeceğiz.”

Selim Güney: Kapasitemizi 50 bin ton/yıla taşıyacağız

Genel Müdür Selim Güney de Cansan Alüminyum’un sektördeki konumunu her geçen gün güçlendirdiğine vurgu yaptı. Şirketin Yeşilova Grubu’na dahil olduğu 1990 yılından bu yana gerçekleştirilen yatırımlar ile sektörün en önemli oyuncularından biri olduğunu vurgulayan Güney, mevcuttaki 24 bin ton/yıl olan kapasitelerini, İhsan Pres ve önümüzdeki dönemde devreye alacakları yeni bir yatırımla daha 50 bin ton/yıla taşıyacaklarını açıkladı.

Törende, Cansan Alüminyum Fabrika Müdürü Eren Erkan da İhsan Pres’in kurulum süreci ve teknik özelliklerini anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.

Konuşmaların ardından İhsan Pres’in açılış kurdelesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Yeşilova, Yönetim Kurulu üyeleri, Grup şirketlerinin yöneticileri eşliğinde kesildi