Tavuk

Keskinoğlu Kadın İstihdamına Verdiği Desteklerle Bakanlıktan İş Pozitif Plaketi Aldı

Kadının ekonomik hayata katılımını destekleyen Keskinoğlu, “İş-Pozitif Kadın İstihdamı Projesi”ne verdiği destekten ötürü “İş Pozitif” plaketi aldı.

Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ev sahipliğinde, 24 Şubat’ta Manisa’da ilk kez düzenlenen İş-Pozitif Kadın İstihdamı Bölge Toplantısı’nda farklı sektörlerden alanında lider kuruluşlar yer aldı. Keskinoğlu etkinlikte en fazla kadın istihdam eden ve ödüllendirilen üç firmadan biri oldu.

Keskinoğlu’nun kadın istihdamına vermiş olduğu destek ve mevcut kadın çalışan sayısından dolayı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından takdim edilen plaketi İnsan Kaynakları Şefi Gonca Bulgurcu aldı. Bulgurcu, “Şirketimizde kadın çalışan oranımız %35. Bu oranın daha da artacağına inanıyoruz. Kadının iş hayatında çok önemli bir rolü olduğuna biliyor ve kadın istihdamına katkıda bulunmaktan dolayı gurur duyuyoruz.” dedi. Bu vesileyle tüm kadın çalışanlara emeği, alın teri ve özverisi için teşekkür etti.

Türkiye’de kadın istihdamına yönelik mesleki eğitim, teşvik ve hibe gibi destekler veren kamu kurumları, yetişmiş insan kaynağına sahip sivil toplum kuruluşları, üretim kapasitesine sahip kadın kooperatifleri ve istihdam sağlayan özel sektör kuruluşlarının bir araya gelerek kayıtlı “kadın istihdamının” arttırılmasını sağlayacak iş birliğini ele alan ve T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere 10 Bakanlığın proje ortağı olduğu “Milli Müdafaadan Milli Kalkınmaya Türkiye Yüzyılı’nın Kadınları Yüzyılın Kadın İstihdamı İş-Pozitif Programı” lansmanı, Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde İstanbul’da 9 Şubat’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

MATLI

Matlı Şirketler Grubu; 9 sektörde 27 şirketi, 11 markası, 10 binden fazla tedarikçisi, 5 bini aşkın çalışanı ve 81 ilde 1000’e yakın bayisiyle ülkemizin 7 bölgesinde faaliyetlerini sürdürüyor. Perakende sektöründe Keskinoğlu, Yörsan ve Burdan gibi markaları bünyesinde barındıran Matlı; besi ve süt çiftlikleriyle de Türkiye’nin protein ihtiyacının karşılanması yönünde gıda sektöründe büyüyor.

Matlı; başta Proyem, Burdan, Keskinoğlu ve Yörsan markalarıyla yem ve gıda perakendeciliği sektöründe büyümesini sürdürüyor. Türkiye’nin lider yem üreticisi, en

büyük yumurta üreticisi, beş büyük süt üreticisinden biri ve en büyük tam entegre tavukçuluk tesislerinin sahibi olan Matlı; topraktan sofralara uzanan tüm süreci titizlikle yönetiyor.

Üretilen yemlerin bitkisel olması, ham madde tedarikinden başlayarak bilinçli hayvancılık uygulamalarıyla tüm tedarik zincirinin Matlı tarafından yönetiliyor olması, ürünlerin kalite ve lezzet farkını kaynağında oluşturuyor. Aynı zamanda 50.000 büyükbaş kapasiteli Bandırma Besi Çiftliği ve 1.800 büyükbaş kapasiteli Ömer Matlı Süt Çiftliği’nde sürdürülen araştırma çalışmaları sayesinde %20 verimlilik artışı sağlayacak yeni besleme modelleri keşfediliyor.

Matlı, bu faaliyetlerine ek olarak zeytinyağı, Ar-Ge, hayvancılık, lojistik, depolama, meyvecilik, sanayi yatırımları ve akaryakıt gibi çok çeşitli alanlarda da faaliyet gösteriyor.

Resim önizlemesi