Tavuk

Yeşilova ve Farplas Sanayi Şirketinin İş Birliğinden Çalışan Deneyimini İyileştiren Girişim MEMOTİVE Doğdu

Yeşilova Holding ve Farplas Otomotiv’in ortaya koyduğu fikirlerle Fark Labs’te geliştirilen “Memotive”, hızlandırma sürecini tamamladı ve tamamen ayrı bir şirket olma yolunda ilk adımını atarak başarılı bir şekilde spin-off oldu.

İlk yatırımlarını Yalçın Yeşilova ve Ahu Büyükkuşoğlu Serter’den alan Memotive, şirketlerde çalışan bağlılığını ve memnuniyetini artıracak deneyimleri iyileştirmeye odaklandı ve kurumsal hayatta ihtiyaç duyulan birçok araç ve özelliği geliştirerek bir araya topladı.

Büyük ölçekli işletmelerin; çalışanları ile iletişimlerini kolaylaştıracak, çalışanların deneyimlerini iyileştirerek memnuniyetlerini artıracak özellikleriyle Memotive; kurumsal şirketler için birçok süreci tek bir uygulamaya toplayan bir SuperApp, güçlü bir dijital bağ. Memotive sayesinde çalışanlar, şirketini cebinde taşımaya başladı.

“Çalışanların yolculuğu, işe gelirken servisteki memnuniyeti ile başlamalı” mottosundan yola çıkarak, Memotive öncelikle tüm servis organizasyonunu ve vardiya planlama sistemini dijitalleştiriyor. Bu sayede hem yöneticiler çalışanlarının haftalık değişen vardiyalarına göre servis planlamasını çok hızlı ve kolay yapabiliyor hem de çalışanlar haftalık mesai saatlerini, hangi servisi kullanacaklarını ve servis yola çıktığında canlı olarak nerede olduğunu takip edebiliyor. Günlük olarak başka servis kullanmak isterlerse, misafir servis rezervasyonu yapabiliyorlar. Planlanan bu otomatik sistemler sayesinde şirketin verimliliği de artmış oluyor.

Çalışanlara iletilen ve şirket kültürünün yaygınlaşmasında etkili olan duyurular, bildirimler, dijital hediye çekleri, yemek menüleri gibi birçok bilgiye erişim, Memotive sayesinde kolaylaşıyor. Ayrıca, çalışanlar tek bir ekrandan istedikleri gibi dilek, öneri veya memnuniyetsizliklerini paylaşabiliyor, sürücülerini puanlayabiliyor. Yönetim tarafında karşılanan bu taleplerin tüm süreçleri de çalışanla şeffaf bir şekilde paylaşılıyor. Bu sayede çalışanlar sorunlarını hem hızlıca iletiyor hem de sürecin ne aşamada olduğunu takip edebiliyor. Şirket tarafından özel hazırlanmış anket kütüphanesinden seçilen anketler hızlı bir şekilde uygulanabiliyor. Yapay zeka algoritmaları kullanılarak şirketler için kritik raporlamalar ve analizler, Memotive üzerinden doğrudan ilgili kişilerle paylaşılabiliyor.

“HR Tech” alanında faaliyet gösteren ve çalışan bağlılığını geliştirdiği teknolojilerle destekleyen Memotive; İş Bankası’nın prestijli hızlandırma programı Work Up’a seçilen girişimler arasına girdi ve sanayi kuruluşların önemli ERP çözümü ortağı SAP ile de stratejik satış partnerliği geliştirdi.

Memotive CEO’su Duygu Aynur, Memotive hakkındaki görüşlerini şu şekilde ifade etti: “Şirket-çalışan arasındaki güveni ve bağlılığı artırma noktasındaki birçok başlığı çözüme kavuşturan ve halihazırda 3.500 çalışana hizmet veren Memotive; gelişmiş teknolojileriyle ve elde ettiği bilgi birikimiyle, çalışan deneyimini iyileştirmek isteyen şirketlerin iş ortağı olmaya hazır.”