Tavuk

Yeşilova Holding Grubu Automotive Meetings'e Katıldı

Yeşilova Holding, onlarca ülkeden otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerini bir araya getiren ve bu yıl 4.sü düzenlenen Automotive Meetings Bursa etkinliğine katıldı. Etkinlikte, Yeşilova şirketlerinin elektrikli araçlara yönelik geliştirdiği ürün grupları büyük ilgi gördü.

Otomotiv endüstrisinde birçok alandaki paydaşların bire bir görüşmeler gerçekleştirdiği ve alanında Türkiye'deki tek etkinlik olma özelliği taşıyan Automotive Meetings Bursa, 8-10 Kasım tarihlerinde düzenlendi.

Etkinliğin ana destekçilerinden biri de olan Yeşilova Holding, Grup çatısı altında faaliyet gösteren Canel Otomotiv, Cansan Alüminyum ve Can Metal şirketleri ile etkinlikte, yerel ve uluslararası sektör temsilcileriyle bir araya geldi.

 

“Elektrikli Araçlara Yönelik Ürünlerimiz Dikkati Çekti”

Automotive Meetings etkinliğini, tüm dünyadan sektör temsilcilerini bir araya getirmesi ve karşılıklı fikir alışverişi yanında iletişim imkânı sunması nedeniyle de çok önemsediklerini belirten Yeşilova Grup İcra Kurulu Başkanı A. Yalçın Yeşilova, şunları söyledi: “Etkinlik süresince özellikle Avrupalı müşteriler ve potansiyel tedarikçiler ile görüşme fırsatımız oldu. Bunlar içerisinde Stellantis, Tesla, VW, Hyundai, Mercedes, Toyota, Renault, öne çıkan OEM müşterileri oldu. Çok verimli B2B görüşmeleri gerçekleştirdik. Özellikle elektrikli araçlara yönelik geliştirdiğimiz ürünlerin dikkat çektiğini gördük. Otomotiv sektöründe elektrikli araçlarda yaşanan dönüşüm ile birlikte Yeşilova olarak biz de odağımıza elektrikli araçları alarak ürün portföyümüzü genişletiyoruz. Ayrıca, terminolojide ‘Full Service Supplier’ olarak geçen ürün geliştirme yetkinliğimiz sayesinde, şasi ürün grubunda çelikten alüminyuma çevirdiğimiz parçalar ile araç ağırlığını azaltıcı çözümlerimiz de müşterilerimizin dikkatini çekiyor.”

Konuşmasında, “Ürünlerimizin ağırlıklı olarak elektrikli araçlara yönelik olması ve elektrikli araç sayılarında sektör ortalamalarının üzerinde gerçekleşen artışlar, bizim için büyük fırsat yaratıyor” diyen Yeşilova, Automotive Meetings etkinliğinde sektörün elektrifikasyon dönüşümü ile ilgili verilen güçlü mesajların, bu anlamda 2017 yılında elektrikli araçlara dönük belirledikleri Grup stratejisinin de ne kadar isabetli olduğunu bir kez daha kendilerine gösterdiğini ifade etti.

Türkiye'de ve dünyada otomotiv endüstrisinin yeri, sürdürülebilirlik ve çevreci tarafı, elektrikli araçlar, değişen teknoloji ve beklentiler gibi konu başlıklarının tartışıldığı ilk gün düzenlenen konferanslarda da Canel Otomotiv İş Geliştirme Müdürü Taha Ersel Taş, Canel Otomotiv ve Grup yapısını anlattığı bir sunum gerçekleştirdi.