Tavuk

SEO Nedir Neden Bu Kadar Önemli

SEO Çalışmaları Ne Demektir?

SEO’nun açılımı “Search Engine Optimization” olarak geçmektedir. Türkçe’ye çevrildiğinde ise “Arama Motoru Optimizasyonu” şeklinde olmaktadır. İsminden de anlaşılacağı üzere bütün markalar kendileri için SEO çalışmalarını aksatmadan yapmaktadırlar. Bunun sayesinde ise başta Google olmak üzere Yandex, Yahoo gibi arama motorlarında web sayfalarınız, üst sıralarda listelenir.

Anahtar Kelimelerinizi İyi Belirleyin!

SEO çalışması yapmak, üstünkörü anlatıldığında çok basit dursa da göründüğü kadar kolay değildir. Her marka için farklı bir SEO çalışması gerekebilmektedir. Bunun tespit edebilmek için ise markaların profesyonellerden yardım alması en iyi seçenek olacaktır. 8 seneyi aşkın süredir hizmet vermekte olan CLR Soft, SEO çalışmalarının yanı sıra CRM sistemleri kurma, içerik yönetimi, mobil uygulama ve web tasarımı gibi birçok konuda profesyonel olarak çalışmaktadır.

SEO çalışmalarında ilk önemli kriter: Anahtar Kelimeler. Markanız, ürününüz veya hizmetinizle alakalı bilinen ve arama motorlarında aratma ihtimali yüksek olan kelimeleri veya kelime grupları ana hedefiniz olmalı. Bu kelimeler sayesinde arama motorlarında listelenme sıranızı en yukarıya çekmek oldukça iyi bir fırsattır.

SEO ve SEM’i Karıştırmayın!

Arama motorlarında arama yaptığınız direkt olarak ilk sekmede çıkmanın daha kolay bir yolu var. SEM çalışması yapmak. Ancak bu tüketicilerin davranışlarına göre bakıldığında çokta tavsiye edilmiyor. SEM, “Search Engine Marketing” yani, “Arama Motoru Pazarlaması” anlamına gelmektedir. Markanıza SEM çalışması yaptığınızda arama motoruna verdiğiniz belirli bir ücret karşılığında sizi “Sponsorlu Reklam” etiketiyle birlikte tüketicinin karşısına çıkarmaktadır.

Tüketicilerin hareketlerine bakıldığında ise “Sponsorlu Reklam” etiketiyle çıkan web sayfasını geçip organik olarak ilk sıralardaki web sayfalarına göz attıkları görülmüştür. Bu yüzden birlikte çalışmak isteyeceğiniz şirketin gerçekten SEO’nun ne demek olduğunu ve nasıl yapıldığını bildiğinden emin olmalısınız.

SEO çalışmaları sayesinde rakiplerinizden hep bir adım önde olabilirsiniz. Ayrıca CLR Soft’un web sitesinden de ücretsiz bir SEO analizi talep etme şansınız da bulunuyor.

CLR SOFT HAKKINDA

8 seneyi aşkın tecrübemiz ile internet dünyasında her sektöre online çözümler sunmayı amaçlayan CLRSOFT, dünya çapında faaliyet göstermektedir.

İstanbul ve İstanbul’un çevre illerinde genel anlamda yoğun çalışan CLRSOFT, Türkiye’nin birçok il ve ilçesinde de kurumsal çözümler ve danışmanlık hizmeti vermektedir.

CLRSOFT, web siteniz için ihtiyaç duyduğunuz tasarım, yazılım, seo ve danışmanlık hizmetlerini sunarak sizlere en iyi hizmeti vermeyi amaçlamaktadır.