Tavuk

Saadet Partisi Ev Sahipliğinde Muhalefet Partileri İle Yıldırım'da Toplandı

Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Abdullah Kocamaz'ın ev sahipliğinde gerçekleştirilen muhalefet partilerinin buluşmalarının ikincisinde Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Nihat Yeşiltaş, İyi Parti Yıldırım İlçe Başkanı Kemal Ataç, Demokrat Parti Yıldırım İlçe Başkanı Hasan Ali Ünal, Deva Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Şener Temur, Gelecek Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Ercan Sönmez ve teşkilat mensupları bir araya geldi.

2023 seçimlerine yönelik çalışmaların değerlendirildiği yaklaşık 2 saat süren toplantıda ilçe başkanları ortak bir açıklamada bulundu.

“6 Siyasi Partimizin Yıldırım İlçe Başkanları olarak tekrar bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bir önceki toplantımızda aldığımız karar gereği güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş ile alakalı partilerimizin iş birliğini sağlamak ve yine partilerimiz arasındaki çalışmaları koordine etmek maksatlı komisyonumuzu oluşturmuş bulunuyoruz. Oluşturduğumuz bu komisyon özellikle seçim güvenliğinin sağlanabilesi adına çalışmalarını yürütecektir. Oy namustur ve her oy kıymetlidir düşüncesi ile hangi partiye verildiği önemli olmaksızın tüm oylara sahip çıkacağız.

Çok önemli bir sürece girmiş bulunuyoruz. Her seçim önemlidir fakat önümüzdeki seçim çok daha önemlidir. Özellikle ülkemize ve vatandaşlarımıza layık görülen zorlu koşulları hep birlikte yaşıyoruz. Yine bizler sahada yaptığımız çalışmalarda vatandaşlarımızın içinde bulunduğu ekonomik durumu üzülerek görüyoruz. Fakat her türlü olumsuzluğa rağmen vatandaşlarımızın 6’lı masaya olan inancını ve 6’lı masanın vatandaşlarımıza umut olduğunu da heyecanla görmekteyiz. 6’lı masa sayesinde farklı görüşlerin bir araya gelebileceğini gösteren, farklılıklarımızın zenginliğimiz olduğunu hatırlatan, siyasi partilerin birbirlerinin hasmı olmadığını ve ortak paydada uzlaşı kültürü ile bir araya gelinebileceğini net bir şekilde ortaya koyan Genel Başkanlarımızın ve partilerimizin toplumumuz nezdinde teveccühünün her geçen arttığını görmekteyiz. Buna mukabil iktidar partisi ve ortakları ile iktidarın nimetlerinden haksız olarak faydalananların uykularının kaçtığını ve 6’lı masanın ortadan kaldırılmasının istendiğini de biliyoruz. Fakat şunu ifade etmek isteriz ki bizler aklıselim ile hareket ediyoruz ve ne yapılırsa yapılsın 6’lı masa daha da güçlenerek birlikteliğini koruyacak ve önümüzdeki seçimde ipi göğüsleyecektir. Buna inancımız tamdır.

Şu hususu da vurgulamak isteriz. Yıldırım İlçemiz maalesef yerel manada hak ettiği değeri bulamamıştır. Yerel yöneticilerin de bu konuda ciddi bir çaba içinde olmadığını ve sorunlar ile alakalı anlık pansuman tedbirler uygulamaya çalıştığını görmekteyiz. Her ne kadar son zamanlarda Yıldırım Belediyesinin muazzam hizmetler yaptığı ve Yıldırım İlçemizin yaşanabilir hale gelmeye başlandığı yönünde bir reklam çalışması yapılmaya çalışılsa da bunun böyle olmadığını Yıldırımlı hemşerilerimiz bilmektedir. Bu manada yerel sorunlar ile alakalı bizler elimizi değil gövdemizi taşın altına koymakta kararlıyız. Yapılan tüm hataların da takipçisi olacağımızın bilinmesini isteriz. Zira Yıldırım bizim Yıldırım hepimizin.

Vatandaşlarımızın kaygıyla değil umutla yaşayacağı bir Türkiye için 6’lı masanın Yıldırım İlçe başkanları olarak ilerleyen günlerde bu tür buluşmalarımız devam edecektir.”