Tavuk

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta'dan 5 Bin Kişiye Aşure Dağıttı

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Muharrem ayı dolayısıyla İznik Kapalı Pazar yerinde 5 bin kişiye kendi elleriyle aşure ikram etti.

İznik Kapalı Pazar yerinde dağıtılan Aşure gününe Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bektaş, Belediye Meclis Üyeleri Ramazan Sert, Oğuz Çetin, İsmail Topuz, Zeliha Peşte,Halil Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Aysel Özcan, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Çetin, Büyük Birlik Partisi İlçe Başkanı Özkan Ebinç, kapalı pazaryeri esnafları ve İznik halkı katıldı.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta yaptığı açıklama da “ Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Aşure günleri kapsamında İznik Kapalı Pazar yerinde 5 bin kişiye aşure ikramında bulunduk. “Peygamberimiz hadis-i şerifte buyurdu ki, ‘Aşure günü aile efradının nafakasını geniş tutanın, bütün yıl nafakası geniş olur.’ Bunun hikmetine bakarak tüm Müslümanların Aşure gününü kutlarım” dedi.

İznik Belediyesi barışın, kardeşliğin ve birliğin günü olarak bilinen Muharrem ayında farklı gün ve noktalarda aşure dağıtacak. Önümüzdeki Cuma günü ise İznik Milli İrade meydanında aşure ikram edilecek.