Tavuk

İMO Bursa Şube Yönetimi Meslektaşlarının Görevi Başında Saldırıya Uğramasını Kabul Edilemez

 - İMO BURSA ŞUBE YÖNETİMİ, MESLEKTAŞLARININ GÖREVİ BAŞINDA SALDIRIYA UĞRAMASINI KINADI

-   İMO BURSA ŞUBE YÖNETİM KURULU BAŞKANI KÜÇÜKKAYALAR:

“HER ŞANTİYEDE 1 ŞANTİYE ŞEFİ BULUNDURULMALI”

“GÖREVİNİ YERİNE GETİREN MESLEKTAŞIMIZA UYGULANAN ŞİDDET KABUL EDİLEMEZ”

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar, Antalya’da görevi sırasında saldırıya uğrayarak yoğun bakıma alınan meslektaşları için Şube Yönetim Kurulu adına açıklamada bulundu.

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ülkü Küçükkayalar’ın konu ile ilgili açıklaması şu şekilde;

İnşaat Mühendisleri Odası Antalya Şube üyesi inşaat mühendisi, yapı denetim firması yetkilisi Zekeriya Mengi, görevi sırasında saldırıya uğrayarak, yoğun bakıma alınmıştır. Görevini yerine getirmeye çalışan meslektaşımıza yapılan bu saldırı ve faillerinin serbest bırakılması kabul edilemez. Son yıllarda mesleki bilgi ve birikimini toplum yararına kullanan sağlık çalışanlarına, avukatlara, mühendislere kısacası ülkemizin eğitimli kadrolarına yapılan bu saldırılar artarak devam etmektedir. Şiddetin, vefakâr anne-babalarımızın emekleri ile bu günlere gelen, toplumun gelişimi ve refahı için değerli olan tüm meslek gruplarına sirayet etmesi vahim bir tabloyu gözler önüne sermektedir. Başlatmış olduğumuz “her şantiyeye tam zamanlı şef” kampanyamızın önemini bir kez daha acı bir şekilde gösteren saldırıyı kınıyoruz. Her şantiyede bir şantiye şefinin görevlendirilmesi yapı güvenliği için önemli olduğu kadar iş güvenliği ve işçi sağlığının sağlanması içinde elzemdir.

İMO Bursa Şube Yönetim Kurulu olarak yapılan bu saldırılara karşı duracağımızı ve sorumlularının cezalandırılması için takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.

-------------------------------------