Tavuk

İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür Doğancı Köy Yaşam Merkezini Ziyarete Gitti

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Köy Yaşam Merkezleri kapsamında Doğancı köyünde oluşturulan Köy Yaşam Merkezini ziyaret eden Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür, merkezde gerçekleştirilen faaliyetlere katılan kursiyerlerle bir araya geldi.

Ziyarete İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Arzu Ayyıldız ve İl Millî Eğitim Şube Müdürü Nurgül Donmaz da katıldı. Doğancı Köy Yaşam Merkezinde Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi tarafından açılan yabancı dil kursunu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerler, sertifikalarını Serkan Gür’ün elinden aldı.

Köy Yaşam Merkezlerinin Millî Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirildiğini belirten İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür: “Halk eğitimi merkezlerimizin faaliyetlerinde kullanılmak ya da öğrencilerimizin buralara gelip bir şeyler öğrenmesini sağlamak üzere Türkiye’de 2-3 binin üzerindeki köy okulumuzun alanları yaşam merkezi olarak tekrar hayata kavuşuyor. Sayın Bakanımız bu alanların özellikle yaşamasını,  geleneksel kültürümüzün devamlılığı ve çocuklarımızın yetişmesi açısından önemli gördü ve Türkiye’de böyle bir hareket başladı. Burası da bu anlamda çok güzel bir merkez haline gelmiş. Burada eğitimlerin yanı sıra çok güzel bir üretim ve satış hareketliliği de var. Daha da önemlisi; kadın istihdamının Türkiye’de güçlenmesini çok güzel bir şekilde temsil ediyorsunuz. Türkiye’de özellikle köylerin varlığını, burada yetişen insanların ve kültürünün ne kadar önemli olduğunu Türkiye’ye gösteriyorsunuz. Burası adeta yaşayan bir şehre dönüşmüş. Çok büyük mutluluk duydum. Buraya gönül veren herkese başarılar diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Konuşmalarından ardından yabancı dil kursunu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerler sertifikalarını İl Millî Eğitim Müdürü Serkan Gür’ün elinden aldı. Millî Eğitim Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Köy Yaşam Merkezleri kapsamında Doğancı köyünde oluşturulan Köy Yaşam Merkezinde Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi tarafından vatandaşlara yönelik çeşitli kurs ve aktiviteler yapılıyor. Vatandaşlar, Doğancı Köy Yaşam Merkezinde açılan Yöresel Gıdalar Üretimi, Diksiyon, Yabancı Dil (İngilizce), Gıda Hijyeni, İşimiz Temiz Gıda Hijyeni gibi kurslara katılarak hem üretime hem de kendi kişisel gelişimlerine katkıda bulunuyor. Ayrıca Osmangazi Halk Eğitimi Merkezi yetkililerinin köyde yaptığı çalışmalar neticesinde açık lise ve ortaokula kaydı yapılan 14 kadın açık öğretimde ortaokul ve lise öğrenimlerine devam ediyor.