Tavuk

Hizmet İçi Eğitimleri Aile Hekimliğinin Daha da Nitelikli Olması Amaçlanıyor

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından aile hekimlerine yönelik verilen hizmet içi eğitimlerle aile hekimliğinin daha da nitelikli olması amaçlanıyor.

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü, güncel sağlık politikaları doğrultusunda bilgi donanımlarının arttırılması amacıyla aile hekimlerine ve aile sağlığı merkezi çalışanlarına yönelik eğitimler düzenliyor. Sağlık Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen eğitime katılan Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “Birinci basamak sağlık hizmetlerinin sunumunda, personelin günün koşullarına uygun olarak yetişmelerini ve görevlerinin gerektirdiği bilgi, beceri ve davranışlara sahip olmalarını sağlamak gerekmektedir. Bu yüzden ilimizde görev yapan 896 aile hekimimize ve 874 aile sağlığı elemanımıza hizmet içi eğitimler düzenliyoruz” dedi.

Pandemi nedeniyle bir süredir eğitimlerin yapılamadığını ifade eden Dr. Yavuzyılmaz, “Bu süre zarfında gerçekleştiremediğimiz eğitimlerimizi tamamlamış olacağız.  Aile hekimliği personellerimizin tümüyle 20 hafta boyunca üreme sağlığı, kronik hastalıklar, yaşlı sağlığı, aşı ve bağışıklama, çocuk ve ergen sağlığı, obezitenin önlenmesi ve sağlıklı beslenme, tüberküloz ve bulaşıcı hastalıklar, bağımlılık ile mücadele ve akılcı ilaç kullanımı konularında farkındalık oluşturup hatırlatmalarımızı yapacağız” diye konuştu.

Daha Nitelikli Hizmet

Sağlık Bakanlığı tarafından farklı hastalıklarla mücadele için etkin çalışmalar yapıldığının altını çizen Dr. Yavuzyılmaz, “Diyabet, hipertansiyon ve obezite ile mücadeleye yönelik Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı, Ulusal Tütün Kontrol Programı, Türkiye Aşırı Tuz Tüketiminin Azaltılması Programı, Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı başlamış ve başarıyla yürütülmektedir. Yapılan eğitimler sayesinde tüm ilde aynı standardı yakalamayı, hizmet kalitesini arttırmayı ve pandemi sonrası koruyucu sağlık hizmetlerinde kaldığımız yerden hız kesmeden nitelikli hizmet vermeyi hedefliyoruz. Eğitimlerimizin bütün aile sağlığı çalışanlarımız için faydalı geçmesini diliyorum” ifadelerini kullandı.