Tavuk

Halk Sağlığı Haftası Bursa'da Kutlandı

     İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.YAVUZYILMAZ’DAN SAĞLIK SOKAĞI’NI ZİYARET

 Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Halk Sağlığı Haftası kapsamında Ulucami Meydanı’nda kurulan Sağlık Sokağı’nı ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu.

Vatandaşlara koruyucu sağlık hizmetlerinin önemini anlatmak ve yürütülen çalışmaları daha görünür kılmak amacıyla her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanan Halk Sağlığı Haftası Bursa’da çeşitli etkinliklerle gerçekleşti. Bu kapsamda Bursa’nın bütün ilçelerinde hafta boyunca etkinlikler düzenlenirken toplumun her kesiminden insanda sağlık okuryazarlığının arttırılması hedeflendi.

Sağlık Sokağı’nı ziyaret eden ve vatandaşlarla sohbet eden Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, sağlık hizmetleri sunumunun yalnızca tedaviye yönelik değil, halk sağlığını korumak ve geliştirmek için yapılan çalışmaları da kapsadığını belirtti. Dr. Yavuzyılmaz, “Kronik hastalıklarla mücadele, anne sütü, psikososyal çalışmalar, kanser taramaları ve obezite ile mücadele gibi konularda çalışmalarımızı titizlikle gerçekleştirerek, vatandaşımızın sağlığını korumak için mücadele ediyoruz. Bu kapsamda ilçelerimizde bu hafta birçok kamu kurumuna ve vatandaşımıza yönelik olarak eğitimler düzenleyip stant etkinlikleri gerçekleştirdik” dedi.

Amaç Sağlığı Korumak

Koruyucu sağlık hizmetlerinde farkındalık çalışmalarının önemine değinen Dr. Yavuzyılmaz, “Amacımız vatandaşlarımızın hastalıklar hakkında bilgi sahibi olarak hasta olmadan önlemini almalarını sağlamak. Kanser tarama faaliyetlerinde yapılan farkındalık çalışmalarının etkisiyle her yıl daha fazla vatandaşımız tarama yaptırmaktadır. Arkadaşlarımız obezite, diyabet gibi kronik hastalıklarda da vatandaşlarımızı Sağlıklı Hayat Merkezleri’nde yapılan çalışmalar konusunda bilgilendirerek bu merkezlerimize yönlendirdi” diye konuştu.

Sağlıklı Hayat Merkezlerinde Etkin Takip

Sağlıklı Hayat Merkezleri'nde koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik birçok çalışmanın yapılabildiğini dile getiren Dr. Yavuzyılmaz, “Bursa’da on Sağlıklı Hayat merkezimiz bulunuyor. Sağlıklı hayat merkezleri, obezitenin tanı ve takibinde, diyabetin takibinde, kanserin tanı ve takibinde, anne sütü, sağlıklı gebelik konularında ve kronik hastalıkların takibinde önemli bir boşluğu dolduruyor. Merkezlerimizde diyetisyen, sosyal çalışmacı ve fizyoterapistlerimiz hizmet verirken, bu merkezlerimizde fiziksel aktiviteyi gerçekleştirebilme adına ücretsiz spor salonlarımız da bulunuyor. Merkezlerimiz bünyesinde ayrıca kanser tanı ve tedavisini yürütebilme adına KETEM birimlerimiz de mevcut. Bunun yanı sıra hipertansiyon ve kardiyovasküler hastalıkları bulunan vatandaşlarımız da takiplerini bu merkezlerimizde yaptırabilmektedir. Tüm vatandaşlarımızı bu hizmetlerden ücretsiz faydalanmak için merkezlerimize bekliyoruz" ifadelerini kullandı.