Tavuk

Girişimci Çocuklar Fuarda Bir Araya Geldi

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde çocuklara girişimcilik ruhunu aşılamak amacıyla düzenlediği ‘Girişimci Çocuklar Fuar'ında, öğrenciler hem kendi hazırladıkları ürünleri sergiledi hem de satma imkanı buldu.
Bursa’da eğitim kurumlarına her alanda destekler vererek öğrencilerin daha kaliteli ortamlarda yetişmesine katkı sunan Büyükşehir Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte örnek bir çalışmaya daha imza attı. Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Girişimci Çocuklar Fuarı’na 50 farklı okuldan katılan 200’ü aşkın öğrenci, kendi hazırladıkları ürünleri hem sergiledi hem de satma imkanı buldu. İki ay boyunca okul arkadaşlarıyla birlikte hazırladıkları ürünleri kurulan stantlarda sergileyen çocuklar, el emeği ürünleri satabilmek için birbiriyle de kıyasıya yarıştı. Çocuklara ufak yaşlarda girişimcilik ruhunu aşılamayı amaçlayan fuarı ziyaret eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ve çocuklarla birlikte açılış kurdelesini kesti. Daha sonra stantları gezerek çocukların yaptığı çalışmaları inceleyen Başkan Aktaş, öğrencilerin el emeği ürünlerinden de satın aldı.
Eğitimin her alanında desteklerinin aralıksız sürdüğünü söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, geleceğimiz olan çocukların daha güzel şartlarda yaşayacağı bir şehri oluşturma için çalıştıklarını belirtti. Türkiye’nin girişimci gençlere ihtiyaç duyduğunu anlatan Başkan Aktaş, “Bursa Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen ‘Girişimci Çocuklar Fuarı’ da yavrularımıza daha küçük yaşlarda girişimcilik ruhunu aşılayacaktır. İleride belki aralarından dünyaca ünlü girişimciler yetişecektir. Bursa sanayi, ekonomi ve girişimci şehridir. Sizler de geleceğin iş insanlarısınız. Bu program sizler için önemli bir tecrübe olacaktır. Fuara katılan ve katkı sunan tüm öğrencileri tebrik ediyorum" diye konuştu.