Tavuk

Gemlik Kent Konseyi Gençler İçin Cepte Bilet Projesi Hayata Geçirdi

Gemlik Kent Konseyi Gençlik Meclisi, gençlerin sosyal ve kültürel hayatlarına katkıda bulunmak için “Cepte Bilet” projesini hayata geçirdi.

Gemlik’in en çok çalışan, gerçekleştirdikleri programlarda gençlerin sosyal hayatlarına hareket katarken dostluk ve yardımlaşmayı güçlendiren gençlik organizasyonu olan Gemlik Gençlik Meclisi, yeni projesiyle gündemdeki yerini koruyor.

Son dönemde Türkiye’de her şeyde olduğu gibi sinema, tiyatro ve müze biletlerine de zam gelmesiyle, zaten kısıtlı olan sosyal etkinlikleri neredeyse tamamen ertelemek zorunda kalan gençlere destek eli, Gemlik Gençlik Meclisi’nden geldi. Cepte Bilet projesini hayata geçiren gençler, oluşturulan dayanışma ağı sayesinde sosyal hayata katılımı arttıracak. Proje şöyle işleyecek; gençler ve sponsorlar sosyal etkinliklere yönelik kendilerine aldıkları bir bilet yanında istedikleri kadar bileti de gençlere hediye edecek. Böylece oluşturulacak havuzda pek çok gencin gerçekleştirilecek programlara katılımları sağlanacak. Programların planlaması ise Gençlik Meclisi Kültür ve Sanat Ekibi tarafından gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Gençlik Meclisi’nden, “Kültür ve Sanat Ekibi” yeni bir çalışma grubu oluşturduk. Gemlik’te yaşayan gençlerin tiyatroya, sinemaya, konsere, operaya, söyleşilere, sergilere, müzelere, kültürel gezilere ve birçok sanatsal ve kültürel faaliyetlere katılamamasını kendimize sorun bildik ve bu sorunu çözebilmek için masaya oturduk. Bu sorunu nasıl çözebilirdik? Elimizden ne gelebilirdi? Ne yapabilirdik? Tüm bu soruların cevabını ortak payda da buluştuğumuz bir çalışmada cevapladık. Başlangıç olarak 1 yıl sürdüreceğimiz “Cepte Bilet”’ çalışması ile Gemlik’teki gençlerin sanata ve kültüre olan ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyoruz ” denildi.

İlk program İstanbul’da

Proje kapsamında ilk olarak İstanbul’a kültür gezisi düzenleyen gençler, Abdülmecid Efendi Köşkünde ‘’İsmi Lazım Değil‘’ sergisini ziyaret ettikten sonra, Yerebatan Sarnıcı, Pera Palas Hotel’de Atatürk Odası’nı, Pera Müzesini ve İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’ni ziyaret ettiler. Gençler, ilk projede gerekli desteği sağlayan Gemlik Belediyesi’ne teşekkür ettiler.