Tavuk

Gemlik CHP İlçe Başkanlığı'nın Duyurusu

Gemlik Belediye Meclisindeki Sardırgan Tavırları Kınıyoruz

Gemlik Belediyesi'nde göreve geldiğimiz günden bu yana tüm meclis üyelerine eşit söz hakkı tanınmasına, hepsinin kendini özgürce ifade etmesine olanak tanınmasına, konuşmalara müdahale edilmemesine özen gösterdik. AKP Grup Sözcüsü, pek çok defa kürsüde aynı konu etrafında defalarca dolaşarak, yaklaşık bir saat boyunca meclis kürsüsünü şenlik alanına çevirdi. Grup sözcülerinin yanı sıra meclis üyelerine de sıkça söz vererek demokrasinin Gemlik Belediye Meclisi'nde işlemesini sağladık. Meclis toplantılarını canlı yayınlayarak tüm Gemlik'in çalışmalarını takip etmesine olanak verdik.

Biraz geçmişe bakarsak, önceki AKP'li belediye yönetimi, bırakın muhalefete gündem dışı söz vermeyi, gündem hakkında bile meclis üyelerimize söz vermiyordu. Hatta buna tepki olarak CHP'li meclis üyelerimiz ağızlarında siyah bant ile belediye meclisini protesto etmişlerdi.

Öte yandan, sayısal çoğunluğunu kullanan AKP, denetim komisyonu üye sayısını beşten üçe düşürerek muhalefeti saf dışı bırakmıştı. Dolayısıyla belediyenin mali konularında muhalefetin denetleme yapması imkânı ortadan kalkmıştı.

Fakat iyi niyetten maraz doğar sözünü hatırlatacak şekilde, Rıdvan Çakmak isimli, Gemlikle uzaktan yakından ilgisi olmayan, tüm ailesi AKP'li kadrolarda kalkınmış, daha önce Gemlik Belediyesi'ne Fen İşleri Müdürü olarak gelip bu görevi sadece altı ay kaldırabilmiş, Teknik Başkan Yardımcılığı pazarlığıyla belediye meclis üyesi olmuş şahıs, ne zaman kürsüye çıksa kavga çıkarmaktadır. Belediye meclisinde yaşananlar ilk değildir. Bunun, Çakmak'ın kaçıncı vukuatı olduğunu biz sayamadık. Meclis kayıtları açıktır, isteyen açıp izleyebilir.

Bu meclis üyesi, 5393 sayılı Belediye Kanunu'ndan habersiz olacak ki, bu kanun ile özdeşleşmeyen konu ve tavırlarda konuşma yapmaya çalışmıştır. Öte yandan meclise başkanlık yapan Belediye Başkanvekilimiz ve Meclis Başkanvekilimiz Galip Gür'e de saygısızlık yapmıştır. Çakmak, kürsüden bağırarak divana ve meclis üyelerine parmak sallamış. Adı her zaman vukuatlarla anılan Çakmak'ın hareketleri ve onu savunmaya geçen kendi meclis üyeleri, Gemlikli seçmenin iradesi olan meclisimizin ortamına yakışmayan davranışlarından vazgeçmemişlerdir. Bu kişiler, yine bizim dönemimizde gruplara sağlanan mikrofon kolaylığını kullanarak Meclis Başkanımızın sürekli sözünü keserek araya girmiş ve konuşmamak için ellerinden geleni yapmışlardır.

Biz bu tavrı çok iyi biliyor, bu zihniyeti çok iyi tanıyoruz. Aldığı tek bir oyu bile hak etmeyen, sahip olduğu Gemlik Belediye Meclis Üyesi mazbatasını taşıyamayan bu şahsı önce değerli Gemlik kamuoyuna, ardından onu bulunduğu sıraya yazan kendi partisine havale ediyoruz. Belediye Meclisi Kürsüsünü siyasi gösteri yeri gibi kullanıp hizmet etmek yerine olay çıkarmayı tercih eden bu şahısları kınıyoruz!

Biz size, sizin saldırgan zihniyetinize rağmen ilçemiz için hizmet etmeye devam edeceğiz.