Tavuk

CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal'ın Açıklaması

Bursa Yıldırım Belediye Meclis üyesi Alparslan Karaarslan CHP'li meclis üyesine saldırdı. Saldırının detaylarını Avukat Mert Ata Kılıç, Milletvekilleri Orhan Sarıbal ve Kayıhan Pala şu sözlerle anlattı:

Avukat Mert Ata Kılıç
Müvekkilim aynı zamanda Cumhuriyet Halk Partisi Yıldırım Belediye Meclisi yedek üyesi olan Zülfikar Bal, bugün saat 15:00 sıralarında Yıldırım Belediye Meclisi toplantısında, Mazbata töreninde kasten planlı bir şekilde saldırıya uğramıştır.

Saldırının şüphelisi AK Parti Belediye Meclisi üyesi Alparslan Karaarslan'dır.
Müvekkilimi kasten yaralamıştır. Planlı bir şekilde yaralayıp darp etmiştir.
Kendisi hakkında şu an şikayetçi olduk.

Olayın takipçisi olacağız.

PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal

Şu anda Ertuğrul Gazi Karakolu'ndan çıktık.
Avukatımızın verdiği bilgiler doğrultusunda ve hastanede yapılan işlemler sonucunda Zülfikar Bal'ın uğradığı şiddet ortada. Derhal bu kişinin meclis üyeliğinin alınması, görevine son verilmesi ve hemen tutuklanması gerekmekte.
Niyet belli, hazmedilemeyen bir mağlubiyet var.
Bunun karşılığında meclisin karıştırılması ve başka amaçlara dönük hizmet var.
Dolayısıyla adaletten, AKP'nin yöneticilerinden ve emniyetten acil görevlerini yapma konusunda hassasiyetlerini istiyoruz. Derhal bu kişinin görevine son verilmeli ve tutuklanmalı.

Bursa Milletvekili Kayıhan Pala
Bu topraklarda yaşayan insanların sorunlarının çözüleceği yerler olmalı.
Çok üzgünüz.
Zülfikar Bal burada herkesin tanıdığı insancıl, doğasever, gerçekten herkesin saygı duyduğu bir ağabeyimiz. Kendisinin böyle bir saldırıyla karşı karşıya kalması kabul edilemez.
O yüzden bir an önce emniyetin, savcılığın gerekli hukuksal işlemleri yaparak bu saldırıya yol açan kişi ve kişilerin bir an önce tutuklanması ve yüce yargının önünde çıkartılması gerekir.
Çok üzgünüz.
Bunların tekrarlanmasını istemiyoruz.
Bunların tekrarlanmaması için de gerekli önlemler ivedi olarak alınmalıdır.