Tavuk

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Atmaca Kayışoğlu Nilüfer'li Köy Kadınlarıyla Bir Araya Geldi

CHP BURSA MİLLETVEKİLİ NURHAYAT ALTACA KAYIŞOĞLU NİLÜFER’İN ESKİ KÖYLERİNDE KADINLARLA BİR ARAYA GELDİ. MİLLET İTTİFAKI’NIN CUMHURBAŞKANI ADAYI KEMAL KILIÇDAROĞLU’NUN “BU BENİM HAYATIMIN EN ÖNEMLİ PROJESİDİR” DEDİĞİ AİLE DESTEKLERİ PROJESİNİ ANLATTI.

14 MAYIS’TAN SONRA TARIMDA ÇALIŞAN KADIN VE GENÇLERİN SOSYAL GÜVENLİK PRİMLERİNİ DEVLET KARŞILAYACAK” DİYEN ALTACA KAYIŞOĞLU, KILIÇDAROĞLU’NUN “İŞSİZ GENÇLER OLGUSUNUN YERİNE ÜRETEN GENÇLİK GELECEK. HEM TARIMSAL ÜRETİM ARTACAK HEM DE GENÇLER VE KADINLAR KAZANACAK” SÖZLERİNİ HATIRLATTI.

CHP Bursa Milletvekili, PM Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu seçim çalışmaları için Nilüfer’in eski köyleri Atlas, Kadriye, Üçpınar, İnegazi, Kuruçeşme’de kadınlarla bir araya geldi.

Bursa 1. Bölge Milletvekili adayı Altaca Kayışoğlu, Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı seçileceğini belirterek, kadın ve gençlere dönük projelerini anlattı. CHP’nin seçim sloganına vurgu yapıp, “SanaSöz” diyerek kadın ve gençlerle ilgili projeleri anlatan CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, birkaç gün önce sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda açıkça söyledi. O videoda, ‘Sevgili kadınlar, sevgili ev hanımları. Benim en çok değer verdiğim projem Aile Destekleri Sigortası'dır. Bu benim hayatımın en önemli projesidir. Hatta bu ülkeye miras olarak bırakmak istediğim yegâne şeydir diyebilirim’ ifadesini kullandı. Aile Destekleri Sigortası'nın, geliri asgari ücretin altında olan veya hiç geliri olmayan ailelerin gelirlerini asgari ücrete tamamlamak. Bu sigorta kişinin doğumundan ölümüne kadar bütün yaşamını sosyal güvence altına almak demektir. Öyle zor bir şey değil bu. Dünyada pek çok ülkede bu sigorta dalı zaten uygulanıyor. Her aileye asgari gelir güvencesi verirseniz ailede mutluluğu, ailede huzuru ve bereketi sağlarsınız” sözlerini hatırlattı.

Milletvekili Adayımız Özgür Yıldız, CHP Nilüfer Kadın Kolları Başkanı Şebnem Köroğlu ve yönetimiyle Nilüfer’in eski köylerinde özellikle kadınlarla bir araya gelen Bursa Milletvekili, Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Biz verdiğimiz sözleri, yerine getirmek için veriyoruz. İnandığımız için, yapabileceğimizi bildiğimiz için veriyoruz. Derdimiz, sizsiniz. Çocuklarınız, gençler. Bu ülkede kimse gelecek kaygısı yaşasın istemiyoruz. 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı seçilecek olan Millet İttifakı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, verdiği sözden dönmeyecek bir iradeye sahip. Çocuklarınız artık uzak köylerdeki okullara gitmek zorunda kalmayacak. Köy okulları yeniden açılacak. Gençler, üniversite bitirdikten sonra torpil peşinde koşmayacak. KPSS sınavını kazanan herkes doğrudan atanacak. Liyakatli kadrolar iş başına gelecek” diye konuştu.

21 yıllık AKP iktidarında bitme noktasına getirilen tarımın canlanmasına öncelik vereceklerini belirten Altaca Kayışoğlu, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda tarım insanların mutlu olduğu bir çalışma alanı olacak. Tarımda çalışan kadın ve gençlerin sosyal güvenlik primlerini devlet karşılayacak. İşsiz gençler olgusunun yerine üreten gençlik gelecek. Hem tarımsal üretim artacak hem de gençler ve kadınlar kazanacak” notunu düştü.

Resim önizlemesi