Tavuk

Bursa'daki Veri Merkezi Çatısını Ges İle Donatıyor

BURSA’DAKİ VERİ MERKEZİ, ENERJİSİNİ GÜNEŞTEN ALIYOR

Bursa’da hizmet veren Pen Veri Merkezi, yüksek enerji maliyetlerine karşı başlattığı 3 aşamalı güneş enerjisi projesinin ilk bölümünü tamamladı. Yeşil ekonomiye odaklanan firma, müşterilerine daha uygun maliyetle hizmet sağlayacak.

Bursa’da veri merkezi olarak faaliyetlerini sürdüren Pen Veri Merkezi, yeşil ekonomi kapsamındaki dönüşüm çalışmaları doğrultusunda, müşterilerinin enerji maliyetlerindeki artışlardan daha az etkilenmesi için başlattığı güneş enerjisi yatırımında ilk aşamayı bitirdi.

İLK AŞAMA TAMAMLANDI

Bilişim sektörünün önemli dinamiklerinden olan veri merkezleri için enerji konusunun hayati önemde olduğunu vurgulayan Pen Veri Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ünal, “Veri merkezimizde yedekli olmak üzere; UPS, jeneratörler ve mazot tankları sayesinde kesintisiz hizmet sağlıyoruz. Veri merkezi için en önemli etkenlerden biri olan elektrik konusunda yaptığımız yatırımlar ve aldığımız önlemleri her geçen gün daha da sağlamlaştırıyoruz. Bu kapsamda 3 bölümden oluşan güneş enerjisi projemizin ilk aşamasını hayata geçirdik” diye konuştu.

ENERJİ MALİYETLERİNİ HIZLA DÜŞÜRECEK

Bursa’daki merkezlerinin bin 600 metrekareden oluşan çatısının TEK Enerji firması tarafından Güneş Enerjisi Sistemleri (GES) panelleriyle donatılmaya başlandığını açıklayan Murat Ünal, “Bu proje kapsamında kurulumu yapılan GES’in elektrik gücü 259,65 Kw’dır. Enerji tedarikinde önemli miktarda tasarruf sağlayacak bu adımımızla birlikte maliyetlerimizi düşürmüş olacağız. Hem küresel bazda, hem de ulusal bazda yenilenebilir enerji yatırımlarının her geçen gün arttığı bir dönemde hayata geçirdiğimiz bu projeyle aynı zamanda müşterilerimize daha uygun maliyetli hizmet sağlayacağız. Daha önce de müşterilerimize elektrik fiyatlarındaki artışları yansıtmayarak örnek olmuştuk. GES projesiyle de her geçen gün artan enerji maliyetini düşürerek müşterilerimize daha uygun koşullarda hizmet verebileceğiz” ifadelerini kullandı.