Tavuk

Bursa'da Saadet Partisi Seçim Stardı

Hafta sonu Saadet Partisi bursa il teşkilatının  genişletilmiş il divan toplantısı vardı. Bursa’nın en büyük salonu olan Merinos AKKM Osmangazi salonunda büyük bir coşkuyla gerçekleştirdi.

Sahneye 16 metre uzunluğunda kurulan led ekran salona müzik ve görseller ile heyecan katması çok başarılı idi.

Saadet Partisi genel başkanı Temel Karamollaoğlu’nu yoğun programlarından dolayı Bursa’ya gelemedi ama Bursa’ya özel mesaj ileten bir video ile Bursalılarla paylaşıldı. Programa Genel Başkan Yardımcısı fatih Aydın,  Bursa il sorumlusu GIK üyesi Eyüp Yıldırım, GIK üyesi Gökhan Gerçek, GIK üyesi Salih Berber, GIK üyesi Selim Sait Terzioğlu, Recep Aygün ve çok sayıda partilinin katılımıyla üç kat olan Osmangazi salonunu doldurdular.

İl Başkanı Mehmet Atmaca “son üç aydır mahalle ve sandıklara kadar inerek Tüm Milli Görüşcüler insanlarımıza dokunmaya gayret ettiler, bunun sonucu olarak kenarda köşede kalmış bu davaya inanmış ne kadar çok insan olduğunu görmüş olduk. Bu salonda şu an o insanlardan var. Bu davaya katkı koymak isteyen, emek vermek isteyen bir sürü insan var, yeter ki siz onlara ulaşın. Emek bölgesinde bir temsilcilik ve birçok insan temsilcimize ulaşarak siz nerelerdeniz diyor. Bursa’da üç milyon insan var ve bizim verede olduğumuzu görmeyen bir sürü insan var. Onlara dokunmak ve ulaşmak bizim sorumluluğumuz ve görevimiz. Burada gördüğünüz gibi iki bin kişiyle il divanlarımız yapar olduk dedi.

Daha sonra söz alan Saadet Partisi genel başkan yardımcısı Fatih Aydın Bosna-Sırp savaşından bir anektot paylaşarak “1993’de Bosna’ya saldıran Sırplar Müslümanları katlediyor, kadınlarımıza her türlü kötülüğü yapıyor, yakıp yıkıyorlardı. Görüntüde üstünlük Sırplarda gibiydi. Tam bu sırada bir Sırp komutan Aliya İzzetbegoviç’in telsiz şifrelerini kırar ve ona şöyle der: Aliya, boşuna uğraşmayın kazanamazsınız, üstünlük bizde, hepinizi öldüreceğiz ve zafer bizim olacak der. Aliya cevap olarak ona dedi ki, kafanı yukarı çevir bak ne görüyorsun Hilal değil mi. Ne zaman ki o hilal oradan gider yerine haç gelir siz ancak o zaman galip gelebilirsiniz. Bu inanmışlığın bu kararlılığın neticesinde zafer Bosnalıların olur. Bizim bir davamız var, bir hedefimiz var, bizin değerimizi rakamlar, sayılar asla ve asla ölçemez. Tabi ki biz mücadelemizi inancımızdan alarak yerine getiriyoruz. Bu inanmışlığın bugün ülkemizde ete, kemiğe bürünmüş hali saadet kadrolarıdır, Saadet Partisidir. Saadet Partisi önce menfaat diyenlerin değil önce hizmet diyenlerin partisidir.

Kütahya’da yılda 1,5 milyon yolcu garantili havalimanı yaptılar, yılda 7 bini bulmadı. Balıkesir’e hava limanı yaptılar bir yıldır uçak kalkmadı. Buğday dışardan, nohut, fasulye dışardan, mercimek dışardan, kuruyemiş ürünlerimiz dışardan geliyor. Tarihimizde ilk defa peynir fiyatları et fiyatlarını geçmiş durumda. Neden, çünkü sür ineklerimizi kesime vermeye başladık. Bunların toplumsal yansımaları ise daha acıdır. Neden, çünkü bir ülkede enflasyon oranı neyse o ülkede suç oranları bunun iki katıdır. Eğer yüzde on ise yüzde yirmi suç oranları vardır.  Yüzde elli ise yüzde yüz suç oranları vardır. Cezaevlerinde yığılmalar var, hırsızlık, cinayet almış başını gidiyor, uyuşturucu her sokakta, gençlerimiz karamsar, gençlerimiz buldukları ilk fırsatta yurt dışına çıkacaklarını beyan ediyorlar. Biz Saadet partisi olarak bunları nasıl çözeceğiz. Biz 22 tane politikalar kurulu oluşturduk. Bu kurullar insan hakları, adalet, kamu yönetimi, güvenlik, ekonomi gibi 22 tane kurul. Bu kurulların başında 22 tane yetkin arkadaşımız var. Bunun yanında 400 civarında akademisyen ve bürokratlardan oluşan bir kadro ile birlikte bu çalışmalarımızı icra ediyoruz. Bu kurullarımız son üç yıl içersinde 73 adet rapor yayınladı. Türkiye’de resmi kurumlar dahil bizim gibi çözüm arayan hiçbir kurul bulamazsınız. Çünkü biz Saadet Partisi olarak çözümlere çalışan bir teşkilatız. Bir yıldan beri yaptığımız hazırlıkla Türkiye’mizdeki bütün alanları ve konuları kapsayan bir çalışmayı başlattık. Saadet Partisi olarak iş başına geldiğimizde sorunları nasıl çözeceğiz, onların hazırlıklarını tamamladık. 29 ana başlıkla 129 alt başlıkta Türkiye’mizin bütün konularını sorunlarını tespit ettik ve bütün bunlara ilişkin güncel, bilimsel ayakları yere basan çözümlerimizi ortaya koymuş olduk. Altılı masanın ilan ettiği ortak metnine de Saadet Partisi olarak en büyük katkıyı sunduk.

Ülkemizin çözülemeyecek hiçbir problemi yoktur. Her şeyden önce yaşadıklarımız bir mecburiyet değil bir stratejidir. Biz yokluktan dolayı yoksulluk yaşamıyoruz, yaşadıklarımız bir stratejinin gereğidir. Zengini daha zengin olabilmesi için fakirin daha fakir hale getirilmesi gerekiyordu ve bugün maalesef o yapılmıştır. Geçen yıl 40 liraya aldığımız peyniri bugün 140 liraya alıyorsak hiç kimse bu yaşadıklarımızın bir mecburiyet olduğunu anlatamaz” dedi.