Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Mesajı

 

Vali Mahmut Demirtaş'ın ''2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı” Mesajı

Değerli Bursalı Hemşehrilerim;

Bugün ülkemizin her yanında olduğu gibi ilimizde de 2023-2024 eğitim öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz.

Anaokullarımız, 1. sınıflarımız, 5 ve 9. sınıflarımız yeni öğretmen ve arkadaşları ile tanışırken, 2015 okulumuz da 43 bin 481 öğretmen ve 620 bin 354 öğrencimizle bulaşacaktır.

Bursa olarak yeni eğitim öğretim yılına tüm hazırlıklarımız tamam olarak girmiş bulunmaktayız.

 Eğitimde alınan mesafe, gelişme ve ilerleme; uluslararası rekabetin en önemli göstergesidir. Yüksek insani değerler üzerine inşa edilmiş değerlerimizin yarınlara aktarılmasında eğitim, en temel sorumluluklarımız arasındadır.

Ülkemizin ihtiyacı olan eğitilmiş insan gücü; ilim ve irfan yuvası olan okullarımızda yetiştirilmektedir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak ve fırsat eşitliği içinde eğitim-öğretim imkânlarından yararlanması yönünde yoğun bir çaba içerisinde olduğumuzu ifade etmek isterim.

Çocuklarımızı ve gençlerimizi ne kadar iyi yetiştirebilirsek, onlara ne kadar çok imkân sunabilirsek, ülkemizin yarınları da o kadar parlak olacaktır.

Hedefimiz, çocuklarımızı geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştirmektir.

Eğitimin en önemli mimarları Değerli Eğitimcilerimiz;

Sizler üstün görev anlayışı ve sorumluluk şuuruyla görevinizi yerine getirirken Bursamızın eğitim ve öğretim kalitesini üst sıralara taşıma gayretlerimize bu yıl da gereken desteği sağlayacağınıza olan inancım sonsuzdur.

Okullarımızda eğitim öğretim gören çocuklarımızın ruh ve bedensel gelişimini olumsuz yönde etkileyebilecek uyuşturucu, uyarıcı madde ve tütün maddelerini kullanımı ile mücadele edilmesi, okulların ve çevrelerinin güvenliği, öğrenci taşıma servislerinin daha güvenli olması ve öğrencilerimizin gün ışığından daha fazla yararlanması konularında gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Topyekün verilecek bu mücadelede tüm kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarımızın da gereken desteği vereceklerine yürekten inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle; öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarı getirmesi temennisiyle 2023-2024 eğitim-öğretim yılının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, ailelerimizle birlikte tüm eğitim camiasını ve Bursalı hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.