Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın Gazeteciler Günü Mesajı

Vali Mahmut Demirtaş’ın "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" Mesajı

Gücünü halktan alarak, tarafsız ve bağımsız bir şekilde haber ve yayın yapma, toplumu doğru bilgilendirme, elde ettiği haber ve bilgileri kamuoyu ile objektif, ahlaki ve ilkeli bir biçimde yansıtmak değerli basın mensuplarımızın en önemli vasıflarındandır.

Vatandaşlarımızı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan tüm zorlu şartlar altında fedakârca görev yapmaya çalışan arkadaşlarımızın özverileri bütün takdirlerin üzerindedir. Demokrasinin ve günümüz yönetişim anlayışının vazgeçilmez unsurlarından biri haline gelen basın, kamuoyunu aydınlatmak ve bilgilendirmek adına kişilik haklarına saygılı, ilkeli, doğru ve tarafsız haber verme gibi birçok önemli değeri bünyesinde barındıran çok yönlü bir meslek haline gelmiştir.

Sorumluluk duygusuyla günün her saatinde haber peşinde koşarak her türlü zorlu koşullarda vatandaşlarımızın talep ve beklentilerini yansıtan gazetecilerimizin huzur ve güven ortamı içerisinde çalışmalarını sağlamak ve daha iyi sosyal imkânlara kavuşmalarına olanak tanımak için üzerimize düşenleri yerine getirme gayreti içerisindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, son derece önemli ve zor bir görevi ifa etmeye çalışan, mesleğin gerektirdiği etik ve ahlak kuralları doğrultusunda özveriyle görevlerini yerine getiren, adeta milletimizin gören gözü, duyan kulağı, konuşan dili ve yazan eli olan değerli basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, görevlerinde kolaylıklar ve üstün başarılarının devamını dilerim.0