Tavuk

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş'ın 15-22 Nisan Turizm Haftası Mesajı

Toplumda turizm bilincini geliştirmek, iç turizmi canlandırmak, halkın turizm hareketlerine katılımını sağlamak, turizm ve kültür değerlerini tanıtmak ve turizmi geliştirmek amacıyla, her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan “Turizm Haftasının” ülkemize, Bursamıza hayırlar getirmesini diliyor, tüm vatandaşlarımızın “Turizm Haftasını” kutluyorum.

Özellikle kayak turizminin ön planda olduğu Bursa Türkiye'nin dördüncü büyüğüdür. Dünyaca ünlü ipeği, havlusu, tekstil ürünleri, İznik çinisi, Bursa bıçağı, kestane şekeri, şeftalisi, kebabı, Uludağ'ı, şifalı termal suları ve hamamları ile turizm açısından marka olmuş bir şehirdir.

Yüzyıllardır Anadolu irfanına yurt olan, Anadolu’nun batıya açılan kapısı, Osmanlı’nın ilk başkenti özellikle de 8 bin yıllık geçmişe sahip Bursa’mızın tarihini, kültürünü, doğal güzelliklerini, folklorunu, mutfağını, insanını tüm dünyaya anlatmak için bir fırsat olarak gördüğümü ifade etmek isterim.

Niyetimiz ve gayretimiz halkımızın ve yatırımcılarımızın beklentilerini dikkate alarak daha nitelikli ve sürdürülebilir turizm etkinlikleri ve yatırımlarıyla Bursa’nın güzelliklerinin, değerlerinin daha çok fark edilmesidir. Bu elbette ki sağlam bir iş birliği ile mümkündür. 

Bu anlamda turizm sektörünün tüm paydaşlarına ve çalışanlarına teşekkür ediyor, Turizm Haftası’nın daha güzel, daha sağlıklı, daha bereketli günlerimizin başlangıcı olmasını diliyorum.