Tavuk

Bursa Sağlık Müdürü Fevzi Yavuz Yılmaz Dünya Palyatif Bakım Gününde Hastaları Ziyaret Etti

·         HASTANEDE PALYATİF BAKIM GÜNÜ ETKİNLİĞİ

·          Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Dünya Palyatif Bakım Günü kapsamında Çekirge Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Servisi’nde yatan hastaları ziyaret etti.

Dr. Yavuzyılmaz’a ziyarette Sağlık Müdürlüğü yöneticileri ve hastane yönetimi eşlik etti. İlk olarak palyatif bakım servisinde görev yapan sağlık çalışanlarına çiçek dağıtan Dr. Yavuzyılmaz, ardından Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi desteği ile düzenlenen kağıt takı atölyesinde hasta yakınlarının yaptığı el işi süslemeleri inceledi. Hasta yakınları ile birlikte pasta kesen Dr. Yavuzyılmaz, daha sonra servise geçerek burada yatan hastalar ve hasta yakınları ile de bir süre sohbet etti.  

Palyatif bakım merkezlerinin hayatı tehdit eden kronik hastalığı olan hastaların fiziksel, psikososyal tüm düzenlemelerini gerçekleştiren merkezler olduğunu dile getiren Dr. Yavuzyılmaz, “Terminal dönem kanser, ileri evre KOAH, kalp yetmezliği, organ yetmezliği gibi hastalığı bulunan hastalarımızın yattığı bu merkezlerimizde sadece hastalar için değil, aileleri veya yakınları için de bütüncül bir yaklaşım ile bir yaşam alanı oluşturulmaktadır. Hasta yakınlarının hastalık hakkında bilgilendirilmesi, semptomların erken tanınması, kontrol altına alınması ve psikososyal konularda destek verilmesi konularında etkin bir süreç yönetimi yapılmaktadır. Palyatif bakım merkezlerinde özellikle yoğun bakımda tedavisi tamamlanmış hastalar, yakınları ile birlikte tedavilerini daha konforlu bir ortamda sürdürebilmektedirler” ifadelerini kullandı.

Kronik hastalıkların artması ve nüfusun da yaşlanmaya başlaması sebebiyle palyatif bakım son 20 yılda oldukça önemli hale geldiğini ifade eden Dr. Yavuzyılmaz, “Biz de Bursa olarak, il ve ilçe merkezlerimizdeki hemen hemen tüm hastanelerimizde palyatif servislerimizi açarken yatak sayılarımızı da hızla arttırmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda şu an ilimizdeki tescilli palyatif bakım yatak sayısı 320 iken 19