Tavuk

Bursa Saadet Partisi İl Başkanı Mehmet Atmaca Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun'u Ziyaret Etti

İl Başkanımız Mehmet Atmaca, Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun'u ziyaret etti.

Saadet Partisi Bursa il başkanı Mehmet Atmaca, il başkan yardımcıları Salih Kocatepe, Av.İkram Akkaya, Av.Selman Gümüş, Av.Yunus Eser ve Şaban Ulus ile birlikte Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun'u ziyaret ettiler.

Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun ziyaretlerinden dolayı Saadet Partisi il başkanı Mehmet Atmaca’ya ve ekibine teşekkür ederek samimi duygularını ifade etti.

Saadet Partisi il başkanı Mehmet Atmaca, biz bu memleketin bekası adına bedeller ödeyerek altılı masada bulunduk dedi.

FARLI SİYASİ FİKİRDEKİ İNSANLARIN BİR ARAYA GELEBİLMESİ BU MİLLETİN BEKASI İÇİN EN ÖNEMLİ KURALDIR

Atmaca, Biz bu memleketin bekası adına bedeller ödeyerek altılı masada bulunduk. Bugün millet bize kızıyor işte siz hainsiniz. Hayır efendim, farlı siyasi fikirdeki insanların bir araya gelebilmesi bu milletin bekası için en önemli kuraldır. Aklı selim insanlar diyorlar ki, sizin yaptığınız bu işi en erken yirmi yıl sonra faydalı olduğunu görecekler. Aşırı kutuplaşma oldu, bir tarafta hain ve vatan düşmanları diye suçlandılar. Saadet partisi bu oyunu bozdu. O zaman Meral Akşener’in bir ifadesi vardı, bizi legalleştirdiniz demişti. Yaşar Türk’de bizim cenah sol kesimi dinsizlikle suçladı bir dönemde ve hala var. Benim bir sürü chp’li ve sosyal demokrat arkadaşım var. Toplumu gerdiler…

ADAM GÖRE SİSTEM OLMAZ

Atmaca, mesele topluma daha çok zarar vermeden değiştirebilmek. Biz Ak parti ile de görüşmeler yaptık. Tayyip bey, size beş on milletvekili verelim amam biz politikalarımızı tartışmayız diyor. İşte genel başkanımızın anlattığı ekonomide şöyle sorun var, böyle sorun var, sanayide şöyle sorun var dedi. Buna karşılık Tayyip bey abartıyorsun dedi. Ve en son genel başkanımız çıkışında şu konuda anlaşamamak üzere anlaştık demişti. Ama diğer masada diyor ki, biz kendi iç siyasetimizi bir kenara bırakıp ortak konsensus kurabileceğimiz konularda çalışmalara varız. Hatta orada etik bir kural var, orada oy oranları yok.  Sen yüzde birsin, ben yüzde otuzum, benim söz hakkım daha fazla o yok. Altı eşit başkan.  Bu masayı  değerlendiren en önemli konu başkanlık sistemi.  Bizim bunla ilgili çok ciddi tespitlerimiz var. Dünyada bir çok başkanlık sistemi var ama bütün yetkilerin bir kişide toplandığı başka ülke yok. Bir Cumhurbaşkanı tek başına kanun hükmünde kararname çıkartabiliyor, partili cumhurbaşkanı olduğu için meclisin kabul etmeyeceği kanunları çıkartabiliyor. Bu şu anlama geliyor Cumhurbaşkanı tek başına kanun çıkartabiliyor. Adama göre sistem olmaz, sistem şu anda denetlenemiyor dedi.

Daha sonra Saadet Partisi Bursa il Başkanı Atmaca Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun'a Davan kitabını takdim etti.

2.JPG