Tavuk

Bursa Saadet Partisi Balık Hali Esnafını Ziyarete Gitti

Saadet Partisi il başkan yardımcısı İbrahim Özacar, il yönetim kurulu üyeleri, Nilüfer ilçe başkanı Mehmet Cihan Terzioğlu ve Yıldırım ilçe başkan yardımcılarından oluşan bir ekiple Bursa balık hal’i esnafını ve dernek başkanı Ziya Sidal'i ziyaret ederek yeni sezonda hayırlı ve bereketli olsun dileklerinde bulundu.

Balık hal’i dernek başkanı Ziya Sidal, balıkçı esnafının ayrı bir sektör olduğunu söyledi. Daha önce burada benden alacaksın kavgası gürültüsü olduğunu, şimdi ise burası güllük gülüstanlık, kimse kimseyi yedi yabancıda olsa, garibanda olsa benden alacaksın diye zorlamıyor dedi. Burada kimse kimseye hakaret etmiyor artık. Buradaki bir esnaftan balık alsanız diğer esnaf niye ondan alıyorsun diye kızıyordu. Şimdi buraya gelen herkes canı nereden almak isterse gelip alıyor.

Başkan Sidal bütün Türkiye’ye buradan balık gönderdiğini ifade ederek, Kütahya, Diyarbakır, Batman, Elağzı, Ağrı, Amasya, Bilecik, Balıkesir Bandırma Marmara bölgesi, Doğu ve Güneydoğu bölgelerine buradan balık gönderiyoruz dedi. Şimdi yakında hamsi gelecek ve Diyarbakır’a hamsi göndereceğiz.

Saadet Partisi il başkan yardımcısı İbrahim Özacar, balık sektörünün ayrı bir odası olması gerektiğini, Besob başkanıyla bu konuyu görüştüğünü söyleyerek balıkçıların kendisine has odası var mı diye sorduğunda yok dediğini, pazarda satanların pazarcılar odasına bağlı olduğunu sabit satanlarında et balık kurumuna bağlı olduğunu olduğunu bize ifade etti dedi.

Balık Hal’i dernek başkanı Sidal ise ülkemizin üç tarafı denizlerle çevrili ama bakanlığımız yok. Bazı ülkelerde hiç deniz yok ama denizcilik bakanlığı var dedi. Bu sektör çok büyük sektör ama bakanlığımız yok dedi. Maliyetlerin yüksek olduğunu söyleyen Sidal, balık paketlediğimiz beyaz kolilerin bir tanesi 30 lira, bu koliyi bir kere kullanıyoruz ve çöpe gidiyor, maliyetler yüksek dedi.

Bu arada Saadet Partisi Nilüfer ilçe başkanı Mehmet Cihan Terzioğlu, denizcilik bakanlığı olmaması belki daha da hayırlı olmuş olabilir, tarım bakanlığına bakarsak her şey dışardan ithal geliyor, denizcilik bakanlığıda böyle yaparsa balıklarımız da ithal gelecektir diyerek esprisini yapmış oldu.

Saadet Partisi il başkan yardımcısı İbrahim Özacar Hal dernek başkanı Ziya Sidal’a Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Davam kitabını takdim etti.  Ziya Sidal’da İbrahim Özacar’a Saat hediye etti.