Tavuk

Bursa Emniyet Müdürlüğü Duyurusu

Sosyal Medya ve çeşitli haber sitelerinde yer alan ‘’Bursa’da motor üstünde tehlikeli yolculuk kameraya yansıdı’’ başlıklı haberler, Emniyet Müdürlüğümüzce ihbar kabul edilmiştir.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından tespit edilen sürücünün aday sürücü statüsünde olduğu, daha önceden 15 ceza puanının bulunduğu tespit edilmiştir. Ayrıca 2918 Sayılı Karayolları Trafik Kanununun 66. maddesinden (Motosiklet Üzerinde izin alınarak yapılan gösteriler dışında akrobatik hareketler yapmak) 15 ceza puanı ve 1.506 TL trafik idari para cezası, 73/A Maddesinden (Araçları kamu rahat ve huzurunu bozacak veya kişilere zarar verecek şekilde saygısızca sürmek) 10 ceza puanı ve 690 TL trafik idari para cezası, 47/1D maddesinden (Trafik Güvenliği ve düzeni ile ilgili olan ve yönetmelikte gösterilen diğer kurallara uymamak) 20 ceza puanı ve 690 TL trafik idari para cezası olmak üzere toplamda 45 ceza puanı ve 2.886 TL para cezası şahsın kendisine karşı uygulanmıştır.

Aday sürücü statüsünün sona ereceği 2025 yılına kadar 15 ceza puanı daha aldığı taktirde sürücü belgesi daimi olarak iptal edilecektir.

Sosyal Medya üzerinden yapmış olduğunuz ihbarların hepsi Emniyet Müdürlüğümüzce değerlendirmeye alınarak gerekli yasal işlemler yapılmaktadır.

Kurallar sizi korkutmak için değil, korumak içindir!

Unutmayın! Uyulan her trafik kuralının bir nedeni, uyulmayanın da bir bedeli vardır.

Trafik kurallarına uyun, sevdiklerinize kavuşun.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.