Tavuk

BBP Bursa İl Başkanlığından Kamuoyuna Duyuru

Biz Büyük Birlik Partisi olarak 29 Yıllık tecrübesi olan ve her geçen gün büyüyen bir partiyiz. Üye sayımızı 2021 yılında %300 arttıran ve 2022 yılın da da genel merkezimizin verdiği üye hedeflerini gerçekleştirmeye çalışan, yerelde ve genelde güçlü bir şekilde “Şehit Liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun dediği gibi “Milletimizin Muktedir iktidarını gerçekleştirmek için bütün gücümüzle çalışan bir hareketiz. Göreve geldiğimiz ilk günden beri bu düstur ile çalışacak arkadaşlar ile yol yürüyeceğimizi ifade ettik.

Son olarak nilüfer ilçe başkanlığımız tarafından parti tüzüğümüzün 37. maddesine ”ilçe ve il kurultaylarında olağan kurultay takvimi, üst kademe kurultayının yapılmasından önce gerçekleşecek şekilde, merkez karar yönetim kurulunca kararlaştırılır. bu süre iki yıldan az, üç yıldan fazla olamaz. merkez karar yönetim kurulu’nun yetki vermesi ve belirleyeceği kurultay takvimi içinde olması şartıyla ile bağlı ilçelerde yapılacak ilçe kurutaylarının takvimi, ilçenin görüşü alınarak il yönetim kurulunca belirlenir. ilçe ve il kurultaylarında, üst kademe kurultayı için seçilmesi gereken sayıda asıl, bu miktarın yarısı kadar yedek delege seçimi yapılır ” aykırı bir şekilde genel merkezimiz ve il başkanlığımızla istişare yapılmaksızın kongre kararı alınmıştır. Durumdan haberdar olan genel merkezimiz de tüzüğe uygun şekilde alınmamış olan bu kongre kararına itiraz etmiştir. Nilüfer ilçe seçim kurulu, yüksek seçim kurulundan aldığı görüş doğrultusunda yapılmak istenen kongrenin tüzüğe aykırı şekilde yapılmak istenmesi sebebiyle kongrenin yapılamayacağına karar vermiştir. Yapılan işlem tamamen hukuksal olup, yıllarca parti yöneticiliği yaptığını iddia edenlerin, BBP’ nin tüzüğünü dahi okumadıkları ya da art niyetli oldukları açık ve nettir. Kararı Yüksek Seçim kurulu, parti tüzüğüne aykırı hareket edildiği için vermiştir. Buna saygı gösterilmesi gerekir iken, ahlak, adap, dava ve görgü kurallarının dışında , ne BBP ne de ALPEREN’ce duruşa yakışmayan , sanki parti içinde bir sorun varmış gibi algı oluşturmaya çalışanların iyi niyetli olmadıkları ortadadır.

Kongreler Usule ve Tüzüğe uygun bir şekilde yapılır. Kendileri tarafından hukuksuz ve yanlış yapılmış işlemin Yüksek Seçim kurulu tarafından iptal edilmesinin, sanki yanlış yapılmış gibi gösterilmeye çalışılmasını siz değerli basın mensuplarının ve kamuoyunun ferasetine bırakıyoruz.

İş bilmez, kanun bilmez, hukuk tanımaz davranışlarının sonucunda kongre yapılamamasının faturasını başkalarına kesmeye kalkanlara müsaade etmeyeceğiz. Nilüfer ilçe başkanlığımız tarafından kanuna, tüzüğe ve usule aykırı şekilde yapılmak istenen kongrenin, yüksek seçim kurulundan alınan görüş doğrultusunda nilüfer ilçe seçim kurulunca tüzüğe aykırılık teşkil ettiği gerekçesiyle “kongrenin yapılamayacağı” yönünde karar vermesi bu hukuka aykırılığı ortaya koymaktadır. BBP olarak tüm kurullarımızla hiçbir hukuksuzluğa ve başıbozukluğa bugüne kadar müsaade etmediğimiz gibi bundan sonra da etmeyeceğimizi BBP ve ALPERENLER olarak her türlü provakasyon ve engellemelere rağmen daha da büyüyeceğimizi ifade eder, konunun bu şekli ile gerçekleştiğini kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

BÜYÜK BİRLİK PARTİSİ