Tavuk

Ak Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan Mevlit Kandili Tüm İnsanlığa Hayırlar Getirsin Dedi

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mevlid Kandili nedeniyle yazılı bir mesaj yayımladı.

AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Mevlid Kandili münasebetiyle yayımladığı mesajda birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaptı.

 Başkan Gürkan mesajında, şu ifadelere yer verdi:

“Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyayı teşriflerini müjdeleyen Mevlid Kandili’ne ulaşmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Peygamber Efendimiz’in dünyaya gelişiyle insanların güvene, huzur ve adalete ihtiyaçlarının olduğu cahiliye dönemi nihayete ermiş, Allah’ın varlığı, tekliği ve birliği yeniden tebliğ edilerek Asr-ı Saadet Dönemi başlamıştır. Peygamber Efendimiz, yaşantısıyla etrafındaki insanlara örnek olmuş; güzel ahlakın, insani değerlerin ve toplum refahının yeniden inşa edilebileceğini göstermiştir. Alemlere rahmet olan Hazreti Muhammed’in tebliğ ettiği tevhit ve iyilik mesajları kardeşlik, yardımlaşma, barış, adalet ve huzur kavramlarını daha anlaşılır ve uygulanabilir bir hale getirmiştir.

Cahiliye Devrini kapatarak yeni bir devrin başlamasına vesile olan Peygamberimiz Hazreti Muhammed’in yaşantısı Hadis-i Şerifleri ve mesajları yüzyıllarca önemini korumuş, bugün dahi insanlığın yoluna ışık tutmaktadır.Bu duygu ve düşüncelerle Mevlid Kandilimizi yürekten kutluyor; bu gecenin, Peygamber Efendimiz’in yaşamını ve öğretilerini anlamayı ve yaşatmayı düstur edinmemize, ülkemize ve tüm dünyaya esenlikler getirmesine vesile olmasını temenni ediyorum.”