Tavuk

9'ncu İşini Şans Bırakma Zirvesinde Gençler Bir Araya Geldi

Gençler işini şansa bırakmıyor
 Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından ‘Yeni Nesil’ temasıyla bu sene 9’uncusu düzenlenen ‘İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, gençleri iş dünyasının tecrübeli isimleriyle bir araya getirdi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından organize edilen ‘9. İşini Şansa Bırakma Zirvesi’, Bursa Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde yapıldı. ‘Yeni Nesil’ temasıyla hazırlanan zirvede, gençlerin doğru bir kariyer planlaması yapabilmeleri adına iş dünyasının tecrübeli isimlerini bir araya getirdi. Sosyal medya fenomenlerinin hayat hikayelerini anlattığı zirvede, iş dünyasının tecrübeli isimleri de deneyimlerini paylaştı. Fuaye alanındaki kurulan stantlarda ise firmalar iş ve staj başvurularını aldı. Gün boyu süren etkinlikte, atölye çalışmaları, mülakat simülasyonu ve Teknofest çalışmaları da yapıldı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği zirvenin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, her geçen gün gelişerek büyüyen bir ülkede yaşadıklarını, hemen her alanda gerçekleştirilen kalkınma hamleleriyle güçlü ülke hedefine adım adım ilerlediklerini söyledi. Bu süreçte en fazla ihtiyaç duyulan gücün de nitelikli insan gücü olduğunu belirten Çelik, ülkemizdeki iş gücünün daha etkin kullanılması ve üretimin artırılması amacıyla zaman zaman istihdam seferberliği gerçekleştirildiğini ifade etti. Devletin tedbirleri, iş dünyasının istihdam hassasiyetleriyle birlikte Türkiye’de iş imkânı çeşitliliğinin ve nitelikli işçi oranının arttığını dile getiren Çelik, “Bursa olarak ülkemizin gelişimine nasıl katkıda bulunabiliriz, buna bakacağız. Bursa, insan kaynağı açısından bereketli bir şehir. Şehrimizde çok geniş bir çalışma alanı var. Büyükşehir Belediyesi olarak mesleki eğitim ve istihdama önem veriyoruz. Bu konularda gerekli çalışmaları yapıyoruz. 9. İşini Şansa Bırakma Zirvesi sayesinde firmalarımız gençlerimizle buluşma imkânı buldu. Gençlerimize iş ve staj imkânları hakkında bilgi verildi. Bursa’da işsizlik konusuyla etkin mücadelemize katkı sağlayacak olan zirveye katılan firmalara, seminer ve konferans veren uzmanlara ve iş insanlarına teşekkür ediyorum” dedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan, Gençlik Meclisi tarafından organize edilen İşini Şansa Bırakma Zirvesi’ne katılan gençlere, iş insanlarına, firmalara ve uzmanlara teşekkür etti. Gençlerin işini şansa bırakmamasını isteyen Şevket Orhan, en kötü planın plansızlık olduğunu söyleyerek tavsiyelerde bulundu. Gençlerin bugünlerini iyi değerlendirmesi halinde gelecekte rahat edebileceğini anlatan Orhan, “Tecrübe paylaşımını önemsiyoruz. Bu yüzden tecrübeli insanları gençlerle buluşturuyoruz. İstikbal sizlerde. Dünyadaki mazlum insanların kurtuluşu da sizlerde. Çok çalışıp çok üretmek ve çok fazla gayret içerisinde olmalıyız. O yüzden işimizi şansa bırakma lüksümüz yok. En iyi olabilmenin mücadelesini vereceğiz. Bu milletin hizmetkarı olmak için çalışmalıyız. Bu tür tecrübe paylaşımlarını gençlerimiz iyi değerlendirmeli ve geleceğini doğru planlamalıdır” diye konuştu.
Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Onur Koçak, ulu şehir Bursa’nın ve ecdat yadigarı medeniyetimizin mirasçısı olan gençleri Gençlik Meclisi’nde buluşturarak faydalı işlere imza attıklarını dile getirdi. Yüzlerce gönüllüyle birlikte milli ve manevi değerlere sahip çıkarak kentlilik bilinci içerisinde çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Koçak, zirvenin düzenlenmesinde desteklerini esirgemeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne, Bursa Kent Konseyi’ne ve zirveye katılan iş insanlarına teşekkür etti.
Konuşmaların ardından oturum bölümüne geçildi. Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, Dizayn Vip Kurucu Başkanı Erbakan Malkoç, İğrek Makina Yönetim Kurulu Başkanı Orhan İğrek, Seyyahart olarak bilinen Berk Armağan, Amperino Otomotiv Kurucu ortağı Haluk Özbek, Taklitman lakaplı Mehmet Dindar, Revolution Dm Ceosu Yılmaz Bozan ve Türkiye Genç İş İnsanlar Derneği Eskişehir Başkanı Serkan Can Zengine tecrübelerini gençlerle paylaşarak tavsiyelerde bulundu. Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Süleyman Çelik, oturum bölümünün ilk konuşmacısı olan Revolution Dm Ceosu Yılmaz Bozan’a günün anısına plaket verdi.