Tavuk

21. Bursa TÜYAP Kitap Fuarı Başladı

21. BURSA TÜYAP KİTAP FUARI BÜYÜK BİR KATILIMLA BAŞLADI

BURSA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ DR. AHMET ALİREİSOĞLU TÜM ÖĞRENCİLERİ VE AİLELERİNİ FUARA DAVET ETTİ

TÜYAP Fuarcılık Grubu tarafından Türkiye Yayıncılar Birliği ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği beraberinde, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Bursa Uludağ Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi ve Mudanya Üniversitesi iş birliğiyle düzenlenen ve 2-10 Mart 2024 tarihleri arasında kitapseverlerle buluşacak olan "Bursa 21. Kitap Fuarı" Tüyap Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen programla kapılarını açtı.

Açılışa, Bursa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fethi Yıldız, Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Batmaz çok sayıda davetli ve misafir katıldı.

Fuarın hayırlı olması temennisiyle sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu açılışta şunları söyledi: “Bursa’mızda 750 bin öğrencimiz ve bu öğrencilerimizin anne babalarıyla birlikte büyük bir aileyi temsil ediyoruz. Ben burada bütün öğretmenlerimiz adına velilerimize şunu söylüyorum. Çocuklarınızı, gençlerinizi ve miniklerinizi alıp gelin. Burası gelebileceğiniz en iyi yer, kazanç sağlayabileceğiniz en iyi merkez.  Çocuklarımız da anne ve babalarını buraya getirmek için onlara karşı bütün kredilerini kullanarak onları ikna etsinler. Çünkü en iyi var olacağınız yer, geleceği en iyi inşa edeceğiniz, karakterinizi güçlendireceğiniz ve yarınlara hazırlanacağınız yer burası. Bu anlamda tüm Bursalıları fuarımıza davet ediyorum. Burada 79 tane yazar öğretmenimiz var. Aynı şekilde şehrimizdeki 40 bin öğretmenimizi de bu fuar ilgilendiriyor. 16 tane farklı seminer programında görev alan öğretmenlerimiz olacak. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak 7 farklı standımız var. 204 öğretmenimiz burada stantta görevliler, bu anlamda burada eğitim camiası olarak var olmak ve kitap fuarını güçlü bir şekilde eğitim süreçlerimizin içerisine katmak istiyoruz.”

Alireisoğlu: “Öğrencilerimizin kitapla buluşması bizim müfredatımızın çok önemli bir parçasıdır ve çok değerlidir.”

Milli Eğitim Bakanlığında bu yıl geçen yıllara oranla daha farklı ve çok daha fazla değişen katkılar ve yenilikler olduğunu belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu sözlerine şöyle devam etti: “İl Milli Eğitim Müdürü olarak burada çok rahat şu cümleyi bu sene kurabilirim. Bu çalışma buradaki öğrencilerin kitapla uğraşması bizim müfredatımızın çok önemli bir parçasıdır ve çok değerlidir. Bugün çocuklarımızın kitapla buluşması ama sevdiği bir kitabı koltuğunun altına alarak elinde avucunda biriktirdiği parayı ona çıkartıp vererek satın alarak buradan ayrılması öğretmenlerimizin kavratmaya çalıştığı derslerin çok önemli bir parçasıdır ve çok kıymetlidir. Bu cümleleri bize kurmamızı sağlayan çok önemli iki sebep var. Birincisi; Milli Eğitim Bakanlığımız hepinizin bildiği gibi Türkçe'nin kavratılmasına, okuduğunu anlama becerisinin çocuklarla geliştirilmesine çok daha fazla ehemmiyet veriyor olması. Bu anlamda öğretmenlerimizin verecek olduğu notlar da biliyorsunuz ki değiştirildi. Türkçe okumak ve anlamak daha da önemli hale geldi. Bu doğrultuda ikinci olarak “Dilimizin Zenginlikleri Projesi” var. Bütün ülkemizde tüm okullarda deyimlerimiz, atasözlerimiz, okuduğumuz kitapları anlamamız, Türkçemizin dâhileri, Türkçe’mizin yetenekleri, günümüze bakan yazarları anlamak gibi çok farklı alanlarda etkinliklerle güçlü bir şekilde var etmeye çalıştığımız Sayın Bakanımızın bize bu benim projem olarak bunu uygulayın ilinizde dediği bir çalışmamız var: “Türkçe’mizin zenginleştirilmesi”.  Bunu bütün okullar, bütün ilçeler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak takip ediyoruz. Bazen Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile bazen de Valiliğimizin himayesinde bunu var etmeye çalışıyoruz. Ben buradan bütün okullarımızı “Dilimizin Zenginleştirilmesi Projesinin” bir parçası olarak bu fuarı değerlendirmeye davet ediyorum. Okul müdürlerimize bunu bu şekilde ifade ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, ekranın parlayan ve bir müddet sonra ortadan kaybolan cazibesine değil kitaplarda kendilerini bulacağı irfanın, bilginin ve kendini elde etmenin derinliklerine ulaşabilecekleri satırlarda kaybetsinler kendilerini. Orada varoluşlarını tamamlasınlar. Bir yazarın peşine düşüp bir kitaptan sonra öteki kitabı okusunlar. Bu anlamda kendi arayışlarını burada başlatsın burada kendi hikayelerini güçlendirsinler. Bu fuar Bursa’daki öğretmenlerimize de eğitim alanında geleceğimizi şekillendirme noktasında kendilerine büyük bir güç ve imkan sağlamaktadır. Bu düşüncelerle emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyorum, saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.” dedi.

21. Bursa Kitap Fuarı, 400'ü aşkın yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla yüzlerce yazarı Bursa ve çevre kentlerden okuyucularla buluşturacak. Panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 100'den fazla kültür etkinliği ile birçok yazar, fuar boyunca okurlarla buluşacak. Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullar da söyleşi-panel etkinlikleri ve etkileşimli atölye çalışmalarıyla fuar boyunca fuardaki yerini alacak.

Resim önizlemesi